Bu yaz seyahat edeceklerin ana endiÅŸesi enflasyon

 Bu yaz seyahat edeceklerin ana endiÅŸesi enflasyon

Küresel pazarlama ve kamuoyu araÅŸtırmaları ÅŸirketi Ipsos tarafından yapılan ankete göre enflasyon, bu yıl en önemli seyahat endiÅŸesi.

Pazarlama ve kamuoyu araÅŸtırmaları ÅŸirketi Ipsos tarafından 15 ülkede 15 bin kiÅŸi arasında gerçekleÅŸtirilen ankette, enflasyon ve fiyat artışlarıyla ilgili endiÅŸeler ilk sıraya yerleÅŸirken COVID-19 artık birincil endiÅŸeler arasında yer almıyor.

Ankette bu yıl için yapılan seyahat planları, özellikle Avrupa’da pandemi öncesi seviyeleri aÅŸarak seyahat için ‘gerçek bir heyecanı’ yansıtıyor. 2021 ile karşılaÅŸtırıldığında, uluslararası seyahate önemli bir geri dönüÅŸ ve daha yüksek ortalamalı tatil bütçeleri gözlemleniyor. Erken rezervasyon ve seyahat sigortası yaptırmanın önemi tatilcilerde kalıcı hale gelebilecek yeni alışkanlıklar olarak ankette göze çarpıyor.

Ankette ayrıca Avrupalıların %72’si bu yıl ‘seyahat etmekten gerçekten heyecanlı’ veya ‘seyahat etmekten mutlu’ hissediyor ve Avrupalıların %71’i yaz aylarında seyahat etmeyi planlıyor. Bir diÄŸer dikkate deÄŸer nokta ise tatilcilerin bu yaz daha fazla para harcadığı. 2021’de olduÄŸundan daha yüksek bir seyahat bütçesi (yaklaşık %20 daha fazla) bildiren katılımcılar bulunuyor.

COVID-19 ARTIK İLK ENDİŞE DEĞİL

Özellikle Avrupalı ​​ve Kuzey Amerikalı yolcular için hem enflasyon hem de kiÅŸisel kaygılar tarafından aşılan COVID-19 artık ilk endiÅŸe kaynağı deÄŸil. Enflasyon ve fiyat artışlarıyla ilgili endiÅŸeler toplumun gündeminde yoÄŸun bir ÅŸekilde yer alıyor. Bu yaz seyahate çıkmayacak olan Avrupalıların %41’i ve Amerikalıların %45’i seyahat etmemenin ana nedenlerinden biri olarak finansal kaygıları gösteriyor. Ek olarak, seyahatle ilgili iptaller ve saÄŸlık endiÅŸeleri konusunda giderek artan bir farkındalıkla COVID-19, seyahat sigortası satın alımlarını pandemi döneminin çok ötesinde devam etmesi gereken kalıcı bir trend haline getirmiÅŸ gözüküyor.

Seyahatin “normal koÅŸullara” dönüÅŸü sorulduÄŸunda, algılar bir ülkeden diÄŸerine önemli ölçüde deÄŸiÅŸiyor. Tayland, Avustralya ve Avusturya en kötümser; Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Ä°sviçre ise en iyimser ülkeler arasında.

YETKÄ°LÄ° ACENTELÄ°KLERÄ°MÄ°Z